PALE FLAMINGO BLOG

Met deze reisinformatie, ga jij goed voorbereid op vakantie naar Egypte.

Gepubliceerd door Pale Flamingo • 15 juli 2017

Alle informatie ter voorbereiding op de reis van je leven naar Egypte

Het oude Egypte was een van de vroegste beschavingen van de wereld. De geschiedenis van Egypte is zelfs zo oud, dat het bijna even lang bestaat als de mensheid zelf. Althans, dat denken we want er is naast wat prehistorische restanten niet zo heel veel meer bekend, van wat we nu het ontstaan der mensheid noemen. In het land is er hedendaags nog veel van het culturele erfgoed te zien. En dat is direct de voornaamste reden waarom miljoenen reizigers over de hele wereld er voor kiezen dit land te bezoeken.

Heb jij Egypte nog op je bucketlist staan en van plan binnenkort naar Egypte te reizen?

Dan vind je in dit artikel handige informatie over het land, de cultuur en de gebruiken. Zo ga jij goed voorbereid op reis naar het land van farao’s en Piramides.

Feiten over Egypte

Pale Flamingo - Reisadvies en informatie voor een vakantie naar Egypte

Ondanks dat het land bijna 25 keer groter is dan Nederland, woont het gros van de bevolking allemaal in een kleine 5% van de vruchtbare oppervlakte. Dit komt doordat de Nijl in het oude Egypte (3200 v.Chr.) jaarlijks overstroomde. Het zorgde ervoor dat het aangrenzende stuk woestijngrond vruchtbaar werd, landbouw werd mogelijk en een van de oudste beschavingen ter wereld werd gestart.

Een aantal eeuwen later, in 341 voor Christus, werd de 30-e dynastie van het oude Egypte door de Perzische Achaemeniden verslagen. Er volgden eeuwenlange buitenlandse regeringen, startend bij de Perziërs en opgevolgd door o.a. Alexander de grote, die met de stichting van Alexandrië de Griekse periode van Egypte inluidde.

Pas in de zevende eeuw waren het de islamitische Arabieren die de islam en het Arabisch in het land introduceerden. Dit was het begin van het moderne Egypte zoals we het nu kennen, het land waar jij naartoe reist.

Wat is de officiële landstaal

De officiële landstaal van Egypte is het Arabisch. Veel Egyptenaren spreken het Arabisch met een Egyptisch dialect maar in de toeristische gebieden spreekt men daarnaast vaak Engels en Frans. Een enkeling kan zichzelf in het Nederlands verstaanbaar maken.

De hoofdstad van Egypte

De hoofdstad van Egypte is Caïro. Deze stad die uit de gouvernementen Caïro en Gizeh bestaat, is al eeuwenlang bekend om haar rijke cultuur, het uitmuntende onderwijs en de welvarende commercie. Er wonen zo’n 20 miljoen inwoners in Caïro.

Welke regeringsvorm heeft Egypte?

Egypte is een Republiek met een semi-presidentieel systeem. Het staatshoofd wordt er niet door erfopvolging verkozen maar door verkiezingen. De president en minister-president/eerste minister participeren beiden actief in het dagelijkse bestuur van de staat.

Wat is het aantal inwoners dat het land telt?

Egypte telt volgens de laatste telling (welke in 2017 plaatsvond) 97,55 miljoen inwoners.

De cultuur van Egypte

Egypte beschikt over een cultuur die meer dan 6000 jaar geschreven geschiedenis heeft. Het is een van de vroegste, stabiele beschavingen en heeft andere culturen binnen Europa, het midden oosten en Afrika beïnvloed. Zelfs in Washington (USA) zie je de Egyptische invloeden terug in verschillende bouwwerken, waar de bekendste het Washington Monument is.

Het Egyptische volk is erg gastvrij tegen bekenden en vreemden. Het is niet verwonderlijk dat je zomaar bij iemand thuis uitgenodigd wordt. Mocht dit het geval zijn, is het beleefd om voor de gastheer een cadeau mee te nemen en je schoenen uit te trekken voordat je het huis binnen stapt. Let op dat het gros van de Egyptenaren, om religieuze redenen, geen alcohol drinkt. Waar een fles wijn in Nederland een normaal cadeau is, wordt dit in Egypte wordt meestal niet gewaardeerd.

Fotograferen is in het land lang niet overal toegestaan. Zo is het in de vele graftombes die het land telt enkel toegestaan wanneer je een apart foto-entreebewijs hebt gekocht. Flitsen is in de tombes helemaal niet toegestaan. Wil je personen fotograferen, vraag dan eerst toestemming. Niet iedereen is ervan gediend en sommige kunnen het zelfs als belediging opvatten. Met een vriendelijke lach, wat gebarentaal of een kleine donatie kom je vaak een heel eind.

Welke bevolkingsgroepen zijn er?

Egypte heeft enkele bevolkingsgroepen die zich over de eeuwen heen verspreid hebben over het land. Rondom de stad Aswam wonen de Nubiërs en zijn te herkennen aan hun écht Afrikaans uiterlijk. De afstammelingen van het Hamito-Semitische ras bewonen de noordelijke Nijldelta al duizenden jaren. In de westelijke woestijn vind je Berbers, die hun eigen taal hebben. En als laatst zijn er de Bedoeïenen.

Bedoeïenen hebben van oorsprong geen vaste verblijfplaats, ze lijden een nomadische levensstijl. Tegenwoordig vind je de enige Bedoeïenen met een traditionele levensstijl vooral in de Sinaïwoestijn.

Welke religie hebben deze bevolkingsgroepen?

Egypte is een islamitische staat zonder zuivere islamitische wetgeving. De officiële staatsgodsdienst van Egypte is het soennitische Islam en wordt beoefend door ca 85% van de bevolking. Daarnaast wordt er in de grondwet een vrije oefening van het Christendom en Jodendom gegarandeerd. Ongeveer 10% van de bevolking beoefend deze religies. De Armeens-Orhodoxe (Gregoriaanse) kerk spelen een kleine rol in Egypte.

De Egyptische keuken

In Egypte begint een traditionele maaltijd vaak met een sortering mezze. Het bestaat in veel gevallen uit olijven, tahina, babaghanoeg, hoemmoes, wara’a einag en wordt met brood en salades gegeten.

Tijdens het hoofdgerecht kun je gegrilde of gebraden druiven verwachten, kebab, kofta, kip met rijst of batingan, waarvan het laatste een met gehakt gevulde aubergine is. De maaltijd wordt vaak afgerond door zoete waren zoals fruit of baklava.

De geografie van Egypte

Met een oppervlakte van 1.002.000km2 is Egypte het 30e land ter wereld geschaald naar oppervlakte. Het land grenst in het noorden aan de Middellandse zee (Alexandrië) en in het oosten aan de Gazastrook. Soedan ligt ten zuiden van Egypte en het westelijke buurland is Libië.

Alhoewel Egypte voornamelijk in het Afrikaanse continent ligt, valt het schiereiland Sinaï onder Azië.

Het landschap van Egypte

Ongeveer 95% van Egypte bestaat uit woestijn. Hier is op enkele oases na, niets anders te vinden dan zandvlaktes. Het landschap is daardoor extreem dunbevolkt. Naast de westelijke- en oostelijke woestijn zijn er nog twee andere natuurlijke regio’s, de vallei van de Nijl en de Nijldelta.

De vallei van de Nijl en de Nijldelta vormen in totaal maar 5% van het grondgebied. Het zijn de belangrijkste gebieden van Egypte, aangezien enkel hier de landbouw word bedreven en het daadwerkelijk goed bebouwd kan worden.

De westelijke woestijn is onderdeel van Sahara woestijn. Ongeveer 700.000km2 ervan bevindt zich op grondgebied van Egypte. De oostelijke woestijn ligt tussen de Nijl en de Rode zee. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 22.000km2 en bestaat uit plateaus die gemiddeld 500m hoog kunnen zijn.

Het schiereiland van Egypte heet Sinaï. Deze regio bestaat enkel uit woestijn, hier kun je het Sinaïgebergte vinden. De enige verbinding met het vaste land bevindt zich in de landengte van Suez.

Waar Egypte in het noorden vrij plat is, worden er in het zuiden hoge bergtoppen gevormd door het grote, kalkhoudende plateau El Tih.

De stranden

Relaxen aan het strand is geen probleem in Egypte. Doordat het land ontzettend groot is, en aan twee zijden grenst aan de zee, is er genoeg van. Aan de Oostelijke kant van het vaste land en de westelijkte kant van het schiereiland Sinaï neem je een duik in de rode zee. In het noordelijke gedeelte lig je aan de middellandse zee.

Het zeewater is op zijn koelst rond de 21 graden Celsius in de periode Januari tot Maart. Hierna loopt de watertemperatuur snel op. Het kan oplopen tot 29 graden in de maanden Augustus en September.

Pale Flamingo - Reisadvies en informatie voor een vakantie naar Egypte

Natuur- & klimaatinformatie

Het klimaat van Egypte

Aan de middellandse zeekust heerst een mediterraan klimaat, je kunt het vergelijken met het zuiden van Griekenland. De rest van het land heeft een woestijnklimaat met weinig neerslag. Doordat de jaarlijkse verdamping er groter is dan de neerslag, zijn er hete zomers en milde winters.

Binnen hetzelfde etmaal kunnen er grote verschillen zijn tussen de maximale en minimale temperaturen. Waar het in de zomermaanden overdag al gauw 40 graden Celsius kan zijn, koelt het ’s avonds snel 20 graden af.

De hete zomer begint in april en tot oktober stijgen de temperaturen overdag aanzienlijk. De koelere winters zijn zeer aangenaam. Langs de rode zee kust heb je in deze periode zonzekerheid. Dit maakt Egypte een perfecte bestemming voor de winterzon.

Gemiddelde Max temperatuur in Egypte

De gemiddelde temperaturen zijn in de zomer 30 tot 40+ graden Celsius. In de winter ligt het gemiddelde tussen de 20 en 30 graden Celsius.

Over het weer en de neerslag in Egypte

De enige neerslag die Egypte kent, is in de vorm van regen. Door het woestijnklimaat is dit over een heel jaar bekeken, minder dan 200 millimeter.

Flora & Fauna

Ondanks dat het in de Nijldelta vrij groen is, zijn er weinig oorspronkelijk Egyptische planten te vinden. Veel van het groen dat je tegenwoordig in Egypte ziet is geïmporteerd. Uitzonderingen zijn de wilde dadelpalmen en de verbouwingen van groenten en graan.

In het oude Egypte groeide veel Papyrus. Tegenwoordig is dit een beschermde plantensoort en zie je het bijna nergens meer terug, behalve bij de vele winkels die het gedroogd als souvenir verkopen.

De mooiste flora van Egypte zie je onder water. Veel verschillende, kleurrijke koraalformaties zijn te ontdekken tijdens het duiken of snorkelen.

Traditionele wilde dieren

Traditionele wilde dieren zie je bijna niet meer in Egypte, tenzij je een kijkje onderwater neemt. De leeuwen, nijlpaarden en spiesbokken die het land oorspronkelijk bewoonden, komen tegenwoordig niet meer voor. Nijlkrokodillen vind je niet meer in de Nijl, zij hebben zich verplaatst naar het zuiden van Aswan, naar het Nassermeer.

Dieren die je vaker tegen zult komen zijn de gedomesticeerde ezels, dromedarissen en kamelen. In de westelijke woestijngebieden kun je wat grotere zoogdieren zoals gazellen, oryxen, hyena’s en jakhalzen vinden. Er leven verschillende soorten slangen in Egypte, waar de gevaarlijkste de cobra en adder zijn.

In de Nijldelta

De Nijldelta wordt bewoont door een groot scala aan vogelsoorten. In de Nijl zelf zijn ongeveer 150+ vissoorten gevonden. De Nijlbaars is het bekendst in deze regio. Eerder werden ze meer dan vijftig kilo maar tegenwoordig komt dit door overbevissing niet meer voor.

De rode zee

Doordat de rode zee op sommige plaatsen warm en ondiep genoeg is, groeien er her en der grote koraalriffen. Dit maakt Egypte een fantastisch land om de onderwaterwereld te ontdekken. Met meer dan 800 vissoorten kom je tijd en ogen tekort tijdens een snorkel of duiktocht. Hopelijk heb je geen angst, tussen deze 800 soorten zitten enkele potentieel gevaarlijke diersoorten zoals o.a. murenen, tijgerhaaien en barracuda’s.

Tijdens onze duiktocht spotten we naast een groot aantal onbekende vissen, één murene en één octopus. Zolang je niet te dichtbij komt, is er niets aan de hand.

Informatie over het reizen naar Egypte

Pale Flamingo - Reisadvies en informatie voor een vakantie naar Egypte

In de zomer is het land een perfecte locatie voor een zon-zee vakantie, mits je tegen erg warme temperaturen kunt. In de winter blijven de gemiddelde max temperaturen zeer aangenaam, waardoor de mogelijk te overwinteren in het land er ook is.

Benodigde reisdocumenten

Om Egypte in te kunnen reizen heb je een Paspoort nodig, het paspoort dient op de dag van je vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn en om de reis met kinderen te maken, is het benodigd dat elke reiziger een eigen paspoort heeft. Met een bijschrijving op het paspoort van een van de ouders is niet meer mogelijk Egypte te betreden.

Waarschuwing: Let erop dat de foto die op je paspoort staat, nog een gelijkenis is van je huidige zelf. In ons geval kwam er één van de reizende personen het land (bijna) niet binnen omdat hij niet genoeg op zijn paspoort foto geleken zou hebben.

Een visum aanvragen voor Egypte

Om in Egypte te verblijven heb je een visum nodig. Het visum kun je op het vliegveld net voor de paspoortcontrole aanschaffen. De prijs ervan ligt tussen de 25 en 30 euro.

Wat is de beste reistijd?

Zowel in de winter als in de zomer is het reizen naar Egypte mogelijk. Er zijn eigenlijk geen specifieke beste reistijden. Wil je de warme zomermaanden en de koelere wintermaanden vermijden, dan doe je er goed aan om tussen half maart en half mei of tussen half september en half november te reizen.

Er zijn wel wat regio verschillen te merken in het land. De temperaturen van de belangrijkste toeristische bestemmingen zijn het optimaalst in de volgende maanden:

Alexandria: van April t/m November
Caïro: van April t/m Mei & September t/m November
El Gouna: van April t/m Juni & September t/m November
Hurghada: Van April t/m November
Luxor: van Maart t/m Mei & Oktober t/m November

Hoe lang is de vliegtijd naar Egypte?

Een vlucht van Eindhoven naar Hurghada duurt ongeveer 5 uur, je hebt kans op een tussenlanding bij Sharm el Sheikh.

Is een vakantie naar Egypte veilig?

Het huidige reisadvies

Op het moment van schrijven zijn er een aantal veiligheidsrisico’s. Zo wordt het geadviseerd om niet naar het noorden van Sinaï of naar de Hala’ib driehoek te reizen. Voor het inreizen van de westelijke woestijnregio en het midden van Sinaï wordt geadviseerd alleen noodzakelijke reizen te maken.

De regio’s grenzend aan de rode zee kunnen wat veiligheidsrisico’s hebben. Zolang je het gezond verstand gebruikt en een gids inschakelt, kun je in de rode zee regio vrij rondreizen. Wel is het verstandig om risicopunten zoals het centraal station in Caïro te vermijden.

De meest complete en actuele informatie vind je op de website Nederland wereldwijd.

Eerdere reisadviezen

Tussen 2011 en 2013 heerste er veel politieke onrust in Caïro. Voornamelijk op het Tahrirplein, voor het Egyptisch museum, kwam de bevolking in opstand tegen de overheid. Deze politieke onrust is sindsdien flink afgenomen. De massa’s aan mensen die je er tegenwoordig ziet, bestaan voornamelijk uit toeristen.

Kaart Egypte met risicogebieden

Op de kaart hieronder staan de risicogebieden voor Egypte. Deze gegevens zijn afkomstig vanaf de eerder genoemde website Rijksoverheid.

Pale Flamingo - Kaart Egypte met veiligheidrisico's

Wat regel je voordat je de reis maakt?

De aangeraden Inentingen en vaccinaties voor Egypte

Voor het reizen naar Egypte zijn de volgende vaccinaties aangeraden:

  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Hepatitis A (Besmettelijke geelzucht)

Een vaccinatie halen bij jou in de buurt?

Dit kun je snel en eenvoudig regelen,

Reizen met een verzekering

Tijdens het boeken van je vakantie word je vaak gevraagd een annuleringsverzekering af te sluiten. Is deze nu eigenlijk wel zo belangrijk voor jouw reis?

Eigenlijk kan alleen jij deze vraag beantwoorden. Door onvoorziene situaties kan het voorkomen dat jij jouw vakantie moet annuleren. Om ervoor te zorgen dat er geen geld schuldig blijft, sluit je een annuleringsverzekering af. Wanneer jij verwacht dat er zich onvoorziene situaties kunnen voordoen, dan raad ik je aan deze verzekering niet over te slaan.

Een (doorlopende) reisverzekering daar-in-tegen, is zeker aan te raden. Met dit soort verzekering worden zaken als verlies, diefstal, schade & medische kosten gedekt. Let er wel op dat je bij het afsluiten van deze reisverzekering de risicosporten van je wintersportvakantie mee verzekerd om onverwachte kosten te voorkomen.

Financiële normen in Egypte

Munteenheid & wisselkoers

De officiële munteenheid van Egypte is de Egyptische pond (EGP). Op het moment van schrijven staat de wisselkoers van deze munt gelijk aan EGP 100 op €5,39

Wat zijn de prijzen in Egypte

Over het algemeen zijn de prijzen in Egypte niet hoog. Een budgetovernachting boek je al vanaf €10,- een drie gangen diner kost je ongeveer €7,- en een kopje koffie koop je vanaf €1,-

Prijzen in toeristische gebieden kunnen flink verschillen van de standaard. Zo kun je bijvoorbeeld een Keffiyeh (Arafat sjaal) kopen voor 35 tot 50 euro bij een toeristische trekpleister, of je koopt hem voor €7,50 in het traditionele lokale stadscentrum.

Gebruikelijke fooien in het land

Een gebruikelijk fooi in een restaurant is 10% van de totaalprijs. Hotelmedewerkers zijn snel tevreden, 5 tot 10 pond voldoet. Ondanks dat dit weinig lijkt, is het omgerekend tussen €0,60 en €1,20. Voor Egyptische begrippen is dit veel, hun dankbaarheid zal je zeker niet ontgaan.

Kun je met euro’s betalen in Egypte?

Ja, in sommige gevallen kun je met euro’s betalen. Let er wel op dat je in veel gevallen de Egyptische pond als wisselgeld terug krijgt. Hierdoor raak je snel het overzicht van de geldwisseling kwijt. Normaal betalen met Egyptische ponden is daarom aangeraden.

Daarnaast is het voor Egyptenaren niet mogelijk Euromuntstukken te wisselen bij de lokale bank. De vraag of je euromunten wilt wisselen naar Egyptische ponden zal daarom mogelijk voorbij kunnen komen.

Betalen met creditcards

Op veel plaatsen kun je met een creditcard betalen. In Egypte is het gebruikelijk om de transactiekosten in rekening te brengen, ondanks dat deze in veel van de gevallen niet op de rekening staan. Betalen in contant geld wordt aangeraden.

Vooraf pinnen of betalen met een pinpas?

In beide gevallen bestaat de mogelijkheid daar. Net als met het betalen met een creditcard, zal er een transactiebedrag betaald worden. Het gebruik maken van een pinautomaat biedt hierbij uitkomst. Let er wel op dat pinautomaten in of vlakbij het hotel geen “live” wisselkoers bieden. Het afhalen van geld bij een lokale bank is voor jou als reiziger het voordeligst.

Geld wisselen naar Egyptische Ponden

Er zijn een aantal wisselkantoren op het internationale vliegveld. Ondanks dat er veel winkelstraten zijn, hebben wij er geen wisselkantoren gevonden. Een pinautomaat geeft standaard Egyptische ponden uit, het meenemen van veel contant geld is daarom niet nodig.

Praktische informatie voor een reis naar Egypte

Pale Flamingo - Reisadvies en informatie voor een vakantie naar Egypte

Tijdsverschil Nederland – Egypte

Tussen Nederland en Egypte bestaat geen tijdsverschil.

Elektriciteit en aansluitingen

In Egypte maakt men gebruik van het stopcontact type C en F. De netspanning is er 220 volt op een frequentie van 50 Hz. Het meenemen van een reisstekker is overbodig voor standaard Nederlandse apparaten.

Het kraanwater in Egypte

Ondanks dat het leidingwater in Egypte officieel als veilig wordt beschouwd om te drinken, bevat het veel chloor. Het is geen probleem er je tanden mee te poetsen, maar het lessen van je dorst kun je beter doen met bronwater uit fles.

Bij de meeste hotels/resorts krijg je standaard een aantal flesjes in de koelkast op je hotelkamer. Mocht dit voor jou niet het geval zijn kun je ze kopen bij de kiosken, supermarkten en straatverkopers die bijna niet te missen zijn.

Noodnummers Egypte

In Egypte is het mogelijk met het alarmnummer 112 de nooddiensten in te schakelen.

Deelnemen aan het verkeer in Egypte

Ondanks dat Egypte wel degelijk verkeersregels hanteert, rijden de meeste weggebruikers als malloten. Spookrijden en zowel links als rechts inhalen hoort bij de normaalste zaak ter wereld. Er wordt veel harder gereden dan toegestaan en met zijn vieren langs elkaar op een tweebaansweg is een ongeschreven standaard. We raden het je niet aan om zelf te gaan rijden in het land.

De beste tip die we kunnen geven? Zorg dat je vooraf een gids en een chauffeur inschakelt. Zij zijn gewend aan de verkeerschaos en daarnaast moeten toeristen bij lange ritten, voor vertrek, aangemeld worden bij de het ministerie van binnenlandse zaken.

Je gids zorgt hier tijdig voor. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij een bewaakt controlepunt.

Een auto huren

In Egypte is het niet zo moeilijk om aan een huurauto te komen. Naast dat je ze op het vliegveld kunt huren, kun je ze bij de receptie van je hotel regelen. Of je regelt er voordelig een taxi met chauffeur. In veel gevallen is dat slimmer dan het aanhouden van een taxi op straat, omdat je anders de hoofdprijs betaalt.

Heb je een internationaal rijbewijs nodig in Egypte?

Jouw Nederlands rijbewijs is niet geldig in Egypte. Om aan het verkeer deel te nemen, dien je een internationaal rijbewijs bij je te hebben. Het IRB model 1968 wordt geaccepteerd en kan aangeschaft worden bij een van de ANWB winkels.

Basisregels in het verkeer

In Egypte zijn de verkeersregels bijna hetzelfde als dat we ze in Nederland kennen. Er geldt een alcoholverbod voor bestuurders en het rijden onder invloed van andere substanties is niet toegestaan. Er geldt een verbod op het vasthouden van een mobiele telefoon door bestuurders van gemotoriseerde voertuigen. Handsfree bellen is toegestaan.

Je rijdt er aan de rechterkant en haalt andere voertuigen links in. Op een kruispunt krijgen bestuurders van rechts voorrang, tenzij dit anders aangegeven is. Railvoertuigen zoals transporttreintjes en trams gaan ten alle tijden voor.

In de basis parkeer je aan de rechterzijde van de weg. Mocht dit niet mogen/kunnen, dan mag je links parkeren. Binnen 10 meter van kruisingen, bushaltes of voetgangersoversteekplaatsen mag je niet parkeren. Stilstaan mag niet onder bruggen, viaducten, in tunnels en als de afstand van je geparkeerde auto tot het midden van een doorgetrokken streep minder dan 3 meter is.

Kinderen onder de twee jaar mogen alleen vervoerd worden in een speciaal, daarvoor bedoeld kinderzitje. Is het kind tussen 2 en 7 jaar oud, dan mogen ze niet per auto vervoerd worden.

De maximale snelheden in het verkeer

In Egypte is er een minimale snelheidsregel. Binnen de bebouwde kom moet je minimaal 15km/u rijden en buiten de bebouwde kom is dit 30 km/u. De maximale snelheden voor verschillende verkeerssituaties zijn:

Hoofdwegen in de woestijn: hier geldt een max. snelheid van 100km/u
Hoofdwegen: hier geldt een max. snelheid van 90km/u
Buiten de bebouwde kom: hier geldt een max. snelheid van 60km/u
Binnen de bebouwde kom: hier geldt een max. snelheid van 30km/u

Kom je tolwegen tegen in Egypte?

Reis je per auto in de richting van Caïro, dan kom je net voor je de stad binnenkomt een tolstation tegen. Daarnaast zijn er verschillende tolwegen buiten Caïro. Je kunt er enkel met Egyptische ponden en in contant geld betalen. De wegen, buiten Caïro waar je tolstations tegenkomt zijn de hoofdwegen:

  • Van Cairo naar Alexandrië
  • Van Caïro naar Ismailia
  • Van Caïro naar Fayoum

Naast deze tolstations, kom je op meerdere plaatsen door het land een security checkpoint tegen. Zonder de correcte documentatie kom je niet verder. Deze documentatie kan bij het Egyptische ministerie van binnenlandse zaken verkregen worden. Reis je met een gids, dan is hij degene die dit voor je regelt.

Dat gezegd te hebben, een waarschuwing!

Chaotischer dan het verkeer in Egypte is (bijna) onmogelijk. Meer dan 90% van de weggebruikers hanteren de basis verkeersregels niet. Knipperlichten zijn optioneel, rechts inhalen is normaal en door alle claxons weet je niet meer waarom er eigenlijk geclaxonneerd wordt. Op een tweebaansweg rijd je voornamelijk met zijn drieën of vieren langs elkaar en de snelheidsborden lijken voor de sier neergezet. En het merkwaardigst dat wij meegemaakt hebben, in steden als Qena kun je binnen tien minuten twee spookrijders tegenkomen.

Houd in gedachten dat het Egyptische verkeer jaarlijks voor meer dan 5000 dodelijke ongelukken zorgt. Neem je deel aan deze chaos, zorg dan dat je een lokale bewoner laat rijden. Zij zijn immers gewend te rijden in de chaos.

Voordelig reizen naar Egypte

Altijd al naar Afrika willen reizen en je wilt het ook betaalbaar houden? Een vakantie naar Egypte is de ideale startlocatie voor je. Een reis naar dit zonovergoten land plundert niet ineens je gehele spaarrekening leeg, zo ontdek je vrij voordelig een van de meest historische Afrikaanse landen.

Op zoek naar een voordelige vakantie naar Egypte?

Bezienswaardigheden in Egypte

Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen in Egypte?

Houd dan onze pagina in de gaten, er komen snel een aantal artikelen jouw kant op.

Meer informatie nodig, vragen en/of opmerkingen?

Heb jij na het lezen van dit informatie artikel nog vragen, opmerkingen of wil je gewoon wat anders kwijt? Als je een reactie achter laat, zal ik je sowieso een antwoord geven.

Wil je het bericht delen, gebruik dan een van de deelmogelijkheden aan de rechterkant van je scherm.

Heb jij na het lezen van dit informatie artikel nog vragen, opmerkingen of wil je gewoon wat anders kwijt? Als je een reactie achter laat, zal ik je sowieso een antwoord geven.

Wil je het bericht delen, gebruik dan een van deze deelmogelijkheden.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter